Cupa Dan Căpitan | etapă națională din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin

Imagini

Informații

Data: 4 - 31 Martie 2024

Descriere

Cinci podiumuri pentru sportivii clujeni la Cupa Dan Căpitan,

etapă națională din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin


Peste 120 de sportivi au luat startul de la cluburi cu tradiție din Sinaia, Brașov, Petroșani, Straja, Miercurea Ciuc, dar și sportivi nelegitimați, au participat, în fiecare dintre cele două zile ale weekendului trecut, la Cupa "Dan Căpitan", din cadrul Mini Cupei României la schi alpin, desfășurată pe Pârtia Buscat, din localitatea Băișoara (județul Cluj).


Deschizătorul concursului a fost Andrei Cupșa, un băiețel cu Sindrom Down de la Asociația Club Sportiv ”Ambasadorii Speranței” din Timișoara, care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de Iarnă din 2026.


Județul Cluj a fost reprezentat de sportivii de la cluburile Darb Cluj, ACS Spando Cluj, Palatul Copiilor Cluj și Transylvania Ski Club. Tinerii schiori clujeni s-au clasat de cinci ori pe podium în probele de slalom uriaș la categoriile U8 fete și băieți (Sara Timpau și Dominic Crețu, de la DARB Cluj) și U12 băieți (Sebastian Cosma, DARB Cluj), și s-au clasat în top 10 în întrecerile celorlalte categorii de vârstă.


Ne bucurăm că am reușit să organizăm cea de-a cincea ediție a Mini Cupei României din acest an, la Buscat, în condiții bune de concurs. Am reușit să-i facem acest cadou marelui profesor Dan Căpitan care a marcat schiul clujean, în primul rând, și, implicit, și schiul românesc. A fost o ediție la care am avut la start peste 120 de participanți în fiecare dintre cele două zile. Este o mare onoare pentru noi, ca domeniu schiabil din Cluj, să avem la start participanți din Sinaia, Brașov, Petroșani, Straja, Miercurea Ciuc și să ne bucurăm de cei mai buni schiori din România. Este un mare plus față de anul trecut faptul că au fost mai mulți clujeni la start, peste 30 de concurenți din Cluj. Acest lucru ne arată că academiile din Cluj prind curaj și își înscriu copiii pentru aceste concursuri naționale, ceea ce este un lucru foarte bun. Ne bucurăm și pentru podiumurile din acest an. Ele ne dau curajul să sperăm la și mai multe în edițiile viitoare și la concurenți tot mai buni”, spune Iancu Șerbănescu, fost membru al Lotului Național de Schi al României și organizator al evenimentului.

Chiar dacă această iarnă a fost o ”primăvară” lungă, toți cei implicați (organizatorii de etape) au reușit cu succes ducerea la capăt a acestor concursuri. Buscat a oferit concurenților, la fel ca anul trecut, o experiență unică cu o pârtie bine pregătită și cu oameni implicați 100%. Copiii uimesc în fiecare zi, iar participanții acestei etape au fost minunați, începând cu cei mai mici pitici care au luat startul prima dată în viața lor într-un concurs, cât și cei mari. Aș putea spune că viitorul schiului românesc arată bine. Cât despre oamenii implicați, totul la superlativ! Țin să mulțumesc pentru colaborare și profesionalism Buscat resort Băișoara, Iancu Șerbănescu și Buscat Academy. Le mulțumesc pentru implicare și colegilor mei profesori de la cluburile din țară, precum și celor care au asigurat cronometrarea concursului. Ne vedem la anul!”, spune Prof. Bianca Stan/Munteanu, cofondator al Mini Cupei României, antrenor și coordonator al Para Snow FRSB, ambasador onorific al Asociației Club Sportiv "Ambasadorii Speranței" Timișoara.

Mini Cupa României la schi este un proiect desfășurat sub egida Federației Române de Schi-Biatlon și început în urmă cu patru ani, în cadrul programului ”Construim, împreună pentru viitor”. Prin acest program se dorește atragerea către schi a cât mai multor copii și tineri. În acest an, competițiile sunt structurate pe șase etape, cea de la Cluj fiind a cincea. Următoarea etapă se va desfășura vor fi la Arieșeni, în județul Alba.

 

Cupa Dan Căpitan a fost etapa a V-a din Mini Cupa României, proiect fondat împreună cu Nicoleta Ioana Iubu, sub egida Federației Române de Schi Biatlon, prin care se dorește promovarea și atragerea tinerilor sportivi către și spre marea performanță. Mini Cupa României se dorește a fi baza mare a piramidei schiului alpin”, adaugă prof. Bianca (Stan) Munteanu.

Sportivii au concurat în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie (dificultate medie), unde au fost montate între 17 și 20 de porți. Câștigătorii fiecărei zile au fost premiați.


Concursurile de schi alpin continuă la Buscat

Următorul concurs de schi organizat pe pârtiile de la Buscat va fi Cupa Transilvania, care se va desfășura pe 9 martie. Competiția de slalom uriaș într-o singură manșă, ajunsă la cea de-a 11-a ediție, este deschisă tinerilor schiori născuți în anul 2009 și mai târziu și va fi structurată pe cinci grupe de vârstă: (Grupa 1 - fete / băieți – născuţi în anii 2017, 2018, 2019, 2020, Grupa 2 - fete / băieţi – născuţi în anii 2015 și 2016, Grupa 3 - fete / băieţi – născuţi în anii 2013 și 2014, Grupa 4 - fete / băieţi – născuţi în anii 2011 și 2012, Grupa 5 - fete / băieţi – născuţi în anii 2009 și 2010). Pentru această competiție nu se percepe taxă de participare.

Întrecerile continuă pe 10 martie, atunci când va avea loc Heits Apuseni Ski Cup, concurs de slalom uriaș deschis atât adulților și copiilor, amatori sau legitimați la cluburi sportive de profil. Competiția este structurată pe șase categorii destinate copiilor (U8, U10, U12, U14, U16, U18 - slalom uriaș într-o singură manșă), trei categorii masculin (U26, U36, 36+ masculin - slalom uriaș în două manșe) și o categorie feminin (Open feminin - slalom uriaș în două manșe).

Pârtii optime pentru schi și prețuri reduse, în martie, la Buscat

Pârtiile și instalațiile de pe domeniul schiabil de la Buscat sunt deschise pe întreaga durată a lunii martie, iar administratorii anunță că se schiază în condiții optime conform următorului program:

Luni - Vineri: 10:00 - 17:00 (cu excepția zilei de marți când sunt închise pârtiile pentru revizie tehnică);
Sâmbătă - Duminică: 09:00 - 17:00.

Pe toată durata lunii martie prețurile skipass lor sunt reduse, astfel că pasionații sporturilor de iarnă vor achita tarifele din cursul săptămânii și în weekend.

 

CONTACT

Iancu Șerbănescu

cupadancapitan@yahoo.com

0722 367 707

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?