Fleshgod Apocalypse, Ex Deo

Imagini

Informații

Data: 24 Octombrie 2021, 21:00 Duminică

Descriere

Maeștrii italieni ai death metalului orchestral revin în România pe 24 octombrie 2021 în clubul /Form Space alături de invitații speciali Ex Deo. Concertul face parte din turneul "Veleno Across Europe 2020", destinat promovării ultimului material discografic al trupei.
Bilete găsiți exclusiv pe AmBilet.ro, la următoarele prețuri:
59 lei: Earlybird – primele 100 buc
69 lei: Presale
80 lei: Normal Acces
În ultima vreme se pare că Fleshgod Apocalypse și-a făcut un obicei din a veni în România aproximativ din 2 în 2 ani, ultima dată fiind prezenți la Rockstadt Extreme Fest 2018, înainte de asta la Metalhead Meeting Warm Up Party 2016 alături de Ensiferum, iar în 2014 tot la Rockstadt Extreme Fest.
Fleshgod Apocalypse revine în România pentru a-și promova ultimul material discografic, "Veleno", lansat pe 24 mai 2019 via Nuclear Blast. După trei ani de la ultimul album, „King” (2016), Fleshgod Apocalypse aduc publicului un album otrăvitor – de unde și denumirea de „Veleno”, care în italiană înseamnă „venin”. Mixat și masterizat de Jacob Hansen (Volbeat, The Black Dahlia Murder, Epica), întreaga producție a albumului a durat trei luni. Partea de „metal” a pieselor a fost înregistrată la Bloom Recording Studio și Kick Studio în Roma, iar partea de orchestră în Perugia la Musica Teclas Studio.
"Veleno e cel mai spontan album pe care l-am făcut vreodată," spune multi-instrumentalistul Francesco Paoli. "Am fost mereu foarte sinceri cu muzica noastră, dar sinceritatea nu înseamnă că ești complet spontan. De exemplu, n-am înregistrat niciodată o notă fără să fim siguri 100% de ea. Dar să-ți lași inspirația să curgă liberă fără vreun fel de restricție de program sau de lineup, e cu totul altă treabă. Adică am experimentat în trecut cu niște piese, dar uneori se simte de parcă e nevoie să te cenzurezi într-un fel. În unele zile vii cu o idee super, dar, dintr-un anumit motiv, crezi că e "prea mult" pentru muzica ta și arunci totul. Deci lipsa limitelor, experimentarea, un proces inevitabil pentru a ne redescoperi rădăcinile... toate acestea ne-au adus la cea mai frumoasă muzică pe care am produs-o vreodată."
Ex Deo este un proiect symphonic death metal inițiat de vocalistul formației Kataklysm, Maurizio Iacono, în 2008 ca un "proiect artistic" de care era interesat în mod special datorită originilor sale italiene, chiar dacă a fost născut și crescut în Canada. Ex Deo nu a fost fondată ca să fie o formație la fel de activă cum e Kataklysm, Iacono susținând că "e mai mult un fel de trupă prestigioasă": "N-o să avem turnee intense pentru Ex Deo, n-o să facem câte facem pentru Kataklysm. Kataklysm e un fel de trupă-războinică a lumii, știi, e mereu pe drumuri și la curent cu aspectele sociale. Ex Deo e ceva mai artistic."
Ex Deo are trei albume de studio până în momentul actual: "Romulus" (2009), "Caligvla" (2012) și "The Immortal Wars" (2017), toate abordând teme despre Imperiul Roman. Pe 28 septembrie 2018, formația a postat pe pagina oficială de Facebook o imagine a legionarilor romani, alături de întrebarea "al patrulea album? da? nu?", însă de atunci nu au mai anunțat nimic legat de vreun material nou.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?