Romeo si Julieta

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 14 Iulie 2019, 18:00 Duminică

Descriere

ÚJ musical-bemutató Kolozsváron!

A kolozsvári Apáczai vegyeskara és az Osrick Egyesület közös szervezésében kerül bemutatásra a kolozsvári diákok legújabb musicalje!

MIKOR? ➡ MÁSODIK előadás - JÚLIUS 14-én, 18.00 órától
HOL? ➡ A Kolozsvári Magyar Opera nagyszínpadán

HELYFOGLALÁS: apaczaimusical@gmail.com
Támogatói meghívók 15 és 20 RON értékben igényelhetők!

A 2018-2019-as tanévben és színházi évadban a magyar musical-játszás talán legikonikusabb darabját állítják színpadra a kolozsvári diákok: Gérard Presgurvic RÓMEÓ ÉS JÚLIA című örökérvényű musicaljét, mely William Shakespeare hasonló című drámája nyomán készült, s a 2000-es évek elején berobbant a magyar musical-játszás világába is!

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó és Júlia a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hisszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."
A Rómeó és Júlia ősbemutatójára 2001. január 19-én került sor a párizsi Palais des Congrès-ben, Redha rendezésében. Az ősbemutató óta számos színházban bemutatták már szerte a világon, többek között a következő helyeken: Kanada, Antwerpen, London, Amszterdam, Budapest, Szeged, Moszkva, Bécs, Bukarest, Szöul, Puszan (Dél-Korea), Tajpej, Monterrey, Japán és Sanghaj. Készült angol, német, spanyol, román, japán, koreai, orosz, olasz, flamand és magyar fordítása.

A legendás musical bemutatására Lovassy Cseh Tamás - elcsété rendező, Szabadi Ildikó zenei vezető, Gábor Zsófia díszlet- és jelmeztervező, Jakab Melinda koreográfus és Kis Tünde dramaturg irányításával kerül sor.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?