Filmul "Va curge sânge"

Imagini

Informații

Data: 25 Februarie - 7 Martie 2022
Program:
Luni, 7 Martie 2022
Cinema Victoria, Cluj:
13:00

Descriere

There Will Be Blood
(2007)Va curge sânge

Regia
Paul Thomas Anderson
Cu
Paul Dano, Daniel Day-Lewis, Ciarán Hinds
Gen film
Dramă

O poveste de proporții epice despre familie, credință, putere și petrol, VA CURGE SĂNGE! este un film derulat la frontiera necruțătoare a Californiei de început de secol, în contextul boom-ului explorărilor petroliere. Povestea urmărește ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluând dintr-un miner amărât, care își crește singur fiul, într-un mare magnat al țițeiului.

Când Plainview primește un pont misterios, conform căruia ar exista un orășel în Vest unde un întreg ocean de țiței țâșnește din pământ, își ia fiul pe nume H.W. (Dillon Freasier) și pleacă să își încerce norocul în prăfuitul orășel Little Boston. În acest loc dur, unde principala distracție este biserica înființată de charismaticul predicator Eli Sunday (Paul Dano), Plainview și H.W. dau lovitura cea mare. Dar în timp ce țițeiul îi îmbogățește pe toți, totul pare să se schimbe, iar conflictul capătă proporții și toate valorile umane - iubire, speranță, comunitate, convingere, ambiție și însăși legătura dintre un tată și fiul său - sunt puse în pericol de corupție, decepție și țițeiul care curge în valuri.

VA CURGE SĂNGE! este al cincilea film al scenaristului și regizorului Paul Thomas Anderson (PUNCH-DRUNK LOVE, MAGNOLIA, BOOGIE NIGHTS, HARD EIGHT). Scenariul lui Anderson se bazează în linii mari pe romanul clasic din anii 1920, Oil!, scris de Upton Sinclair. Actorul premiat cu Oscar® Daniel Day-Lewis se situeaza în fruntea unei distribuții din care mai fac parte Paul Dano (LITTLE MISS SUNSHINE), Ciaràn Hinds (ROME, MARGOT AT THE WEDDING), Kevin J. O’Connor (VAN HELSING, THE MUMMY) și debutantul Dillon Freasier.

Anderson și colaboratorii lui din numeroase alte proiecte, JoAnne Sellar și Daniel Lupi, sunt producătorii filmului VA CURGE SĂNGE! Producători executivi sunt Scott Rudin, Eric Schlosser și David Williams. Imaginea filmului este realizată de vechiul asociat al lui Anderson, directorul de imagine nominalizat la Oscar® Robert Elswit, ASC (GOOD NIGHT AND GOOD LUCK); design-ul producției este semnat de Jack Fisk (THE NEW WORLD, MULLHOLAND DRIVE, THE THIN RED LINE); designer de costume este Mark Bridges (MAGNOLIA, BOOGIE NIGHTS) care a mai lucrat la patru proiecte anterioare cu Anderson; iar partitura remarcabilă îi aparține chitaristului de la Radiohead, Jonny Greenwood.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?