Filmul "Sylvia"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 7 - 13 Februarie 2018
Program:
Marți, 13 Februarie 2018
Cinema Victoria, Cluj:
13:00

Descriere

Câstigãtoare a premiului Oscar, Gwyneth Paltrow este Sylvia Plath, legendara scriitoare americanã, alãturi de Daniel Craig în rolul poetului britanic Edward (Ted) Hughes. Poveste despre dragoste, pasiune, inteligentã si disperare, SYLVIA exploreazã sursa creatiei de geniu si dragostea dusã pânã la obsesie. O legãturã senzualã, volatilã, explozivã între cei care aveau sã devinã doi dintre cei mai influenti scriitori ai secolului al XX-lea. 

1956. Sylvia studiazã în Anglia, unde îl întâlneste pe Ted. Atractia este imediatã pentru amândoi. O extraordinarã întâlnire a mintilor, si, totodatã, de o intensitate fizicã foarte puternicã. Dupã patru luni, cei doi se cãsãtoresc. Sylvia îsi terminã studiile si pleacã împreunã cu Ted acasã, în America, unde primise un post de profesoarã. Imediat ce îi apare romanul, Ted începe sã atragã atentia lumii literare, si, totodatã, a doamnelor din “lumea bunã”. Odatã cu întoarcerea în Anglia, în 1959, Sylvia si Ted încearcã sã îsi salveze povestea de dragoste, odatã cu nasterea celor doi copii. Dar pe mãsurã ce mariajul lor se uzeazã iar creatiile literare ale lui Ted le acoperã pe ale ei, Sylvia îsi îndreaptã toatã furia si pasiunea cãtre ceea ce scrie, în lucrãri foarte puternice, explozive. “Simt cã Dumnezeu vorbeste prin mine”, spune ea. Destinul sãu – si al lui Ted, care nu putea exista altfel decât legat de al ei – este dramatic. 

SYLVIA este regizat de Christine Jeffs, cineastã din Noua Zeelandã, al cãrei prim lung-metraj, “Rain”, a fost foarte apreciat la Festivalul International de film de la Cannes în 2001, unde a rulat la World Premiere in the Directors Fortnight. În 2002 participã la Festivalul Sundance, celebra revistã Variety numind-o unul dintre cei “10 regizori care trebuie vãzuti”.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?