Filmul "În numele tatălui"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 28 Iulie 2021, 21:45 Miercuri
Locul:Cluj, Iulius Parc

Descriere

“In numele tatalui”, de Vladimir Dembinski, premiera nationala pe 28 iulie, la TIFF

“In numele tatalui”, cel mai nou scurtmetraj regizat de Vladimir Dembinski, care semneaza si scenariul, va avea premiera nationala la Cluj, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Filmul ii are in distributie pe Diana Cavallioti, Vlad Ivanov si Alin Florea, cu o aparitie speciala a Danei Dembinski si este o productie Correct Media, in co-productie cu Numa Film, Avanpost Media, Popski Production si Pintadera Film.

Filmul se va putea vedea la TIFF astfel: pe 28 iulie, de la ora 21:45, la Iulius Parc Open Air, pe 29 iulie, de la ora 18:00, la Cinema Dacia Manastur si pe 30 iulie, de la ora 13:00, la Cinema Florin Piersic. Trailerul este disponibil pe Vimeo si pe Youtube.

Scenariul “In numele tatalui” este scris de Vladimir Dembinski dupa o idee de Andrei Pantu, un tanar prozator a carui poveste, "Cartea cu doua foi", ce a inspirat filmul, a aparut in revista de proza scurta IOCAN.

Intr-un sat retras din Transilvania, Emma, fiica lui Iacob, traieste alaturi de tatal sau intr-o atmosfera rigida, in care se simte captiva. Mama ei a disparut acum cativa ani dar Emma nu a renuntat sa spere ca aceasta se va intoarce la un moment dat. Cand, cu cateva zile inainte de Paste, i se pare ca o observa pe mama disparuta in multime, Emma il confrunta pe Iacob, care o convinge ca totul a fost o inchipuire, la fel si preotul satului, caruia i se confeseaza. Emma insista totusi sa afle adevarul despre disparitia mamei ei iar in relatia sa cu Iacob se strecoara neincrederea si suspiciunile.

“Cand am citit prima oara povestirea lui Andrei Pantu, “Cartea cu doua foi”, mi-au trecut prin minte o sumedenie de ganduri si imagini pe care am stiut imediat ca vreau sa le descriu intr-un film. M-a atras atmosfera angoasanta, sumbra, pe care am incercat ulterior s-o transpun in imagini, dar si o relatie tata-fiica plina de tensiune, gata sa explodeze in orice moment.”, povesteste Vladimir Dembinski.

Nascut in 1987 in Romania, Vladimir a studiat regia de film la Universitatea Nationala de Teatru si Film din Bucuresti, intre 2007 - 2011. In timp ce studia, a regizat mai multe scurtmetraje si documentare, inclusiv „Tenis”, filmul sau de absolvire care a fost selectat la festivaluri precum Clermont Ferrand Film Festival sau Curtas Vila do Conde. In prezent e in pregatiri cu debutul sau in lungmetraj, cu filmul CRISSEA IV.

“In numele tatalui” este castigator al consursului si realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Filmul a fost turnat in Comuna Rasca - judetul Cluj. Inclusiv productia filmului este realizata de case de productie clujene - compania producatoare Correct Media, detinuta de Eugen Kelemen si Oana Iancu si Numa Film, una dintre companiile co-producatoare, detinuta de Horatiu Curutiu.

Directorul de imagine este Marius Panduru, muzica e compusa de Marius Leftarache si montajul e realizat de Tudor D Popescu. Scenografia a fost realizata de Raluca Pascu iar coordonator de productie a fost Tofan Zsolt. Producatorul scurtmetrajului este Eugen Kelemen iar producatorii executivi sunt Smaranda Sterian si Oana Iancu.

Filmul este co-finantat de: OMV, Publicis Group, Cotnari, Sedica, Bio Farm, OMD, Savini Due, Vitrina Advertising si realizat cu suportul Ikon Ideea si Alikof.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?