Filmul "Cartierul chinezesc"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 3 - 15 Septembrie 2021
Program:
Miercuri, 15 Septembrie 2021
Cinema Victoria, Cluj:
13:00

Descriere

Jake Gittes (Jack Nicholson) este un detectiv particular care se ocupa in special de cazurile de infidelitate. El este angajat de catre Evelyn Mulwray sa ii supravegheze sotul, Hollis, intrucat ea crede ca acesta are o aventura cu o alta femeie. Hollis este inginerul responsabil de administrarea rezervei de apa a orasului Los Angeles, iar cand Gittes il fotografiaza impreuna cu amanta, imaginile ajung la presa iar de acolo lucrurile se complica. Gittes afla ca femeia care l-a angajat nu era, de fapt, Evelyn Mulwray, ci o impostoare, iar adevarata sotie a inginerului doreste sa il dea in judecata pe detectiv.

La scurt timp dupa acest incident inginerul Hollis Mulwray este gasit mort, cauza mortii fiind inecul. Intr-o perioada in care orasul Los Angeles suferea de seceta, detectivul Gittes incepe sa suspecteze ca moartea lui Hollis nu a fost un accident sau un suicid, ci este legata de alte afaceri din cadrul Departamentului de Apa si Energie. El este angajat apoi de catre adevarata Evelyn Mulwray sa descopere ce s-a intamplat cu sotul ei. In cercetarea sa, tatal lui Evelyn, care era in acelasi timp partener de afaceri cu Hollis, il angajeaza pe Gittes sa gaseasca amanta inginerului, intrucat aceasta disparuse dupa momentul scandalului mediatic. Ceea ce afla in ancheta sa Gittes este o complicata poveste a unei familii disfunctionale si a unor afaceri murdare.

"Filmul este bizar, fascinant cu un mister in traditia Hamett-Chandler, cu Nicholson detectiv particular antrenat intr-un caz complex si inselator de catre o femeie fatala intruchipata de Faye Dunaway. Regizorul insusi are o scurta aparitie. El este personajul care ii cresteaza nasul protagonistului." - Leonard Maltin's - Movie and Video Guide - 1995

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?