Wardrobe - expoziție de Florin Tamba

Imagini

Informații

Data: 2 - 10 Decembrie 2021

Descriere

Wardrobe, expoziție de sculptură
Artist: Florin Tamba
25 noiembrie-10 decembrie, La Cave, Institutul francez Cluj (IIC Brătianu 22)
Program de vizitare: luni-vineri | 10:00-17:00
*În 30 noiembrie și 1 decembrie, expoziția este închisă.*


Conceptul expoziției „Wardrobe” reprezintă femeia văzută prin prisma valorilor date de societate. De-a lungul timpului, femeia ca arhetip a îmbrăcat o mulțime de straie, menite să-i fie călăuze, armură sau element de seducție.
Expoziția este formată dintr-o varietate de tipologii feminine, abordate individual prin intermediul unei game largi de materiale (bronz, rășină, spini de salcâm, ceară și monede), care a devenit în acest context instrumentul principal de interpretare. Fiecare reprezentare feminină a fost elaborată conceptual și material, cu scopul de a crea o legătură profundă între cele două elemente. Intenția principală a artistului este de a surprinde caracteristici precum gingășia, puterea, frumusețea, simplitatea, bogăția, superficialitatea și de a le da un sens material, fiecare privitor putând să se regăsească în una sau mai multe tipologii.
Florin Tamba este originar din județul Sălaj și a fost întotdeauna preocupat de transformarea materialelor. A urmat cursurile liceului de arte din Zalău, secția sculptură, unde a început să exploreze mai multe tehnici și abordări ale acestei arte. Tema sa predilectă de creație este femeia, pe care o declină în diverse stiluri și materiale menite a suprinde complexitatea universului feminin.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?