Mineralia

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 27 Februarie - 1 Martie 2015

Descriere

Expoziția MINERALIA, dedicată primăverii şi tradiţonalelor cadouri de mărţişor, se deschide vineri, 27 februarie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21. Peste 10 expozanţi din întreaga ţară vor prezenta produsele realizate în exclusivitate din pietre naturale, la cea mai mare expoziţe de acest gen.

Expoziția cu vânzare cuprinde podoabe şi bijuterii din ametist, calcedonie, chihlimbar, coral, perle, agat, jad, lapis lazuli, malachit, turcoaz, turmalină, rubin sau smarald, dar și inele, brăţări, medalioane, pandante, coliere sau cercei. Obiectele simple sau piesele elaborate au, toate, ca numitor comun autenticitatea. Sunt prezentate, de asemenea, pietre prețioase, cristale geode si produse decorative.

Expoziția va fi deschisă în perioada 27 februarie – 1 martie 2015, între orele 9:00 – 18:00.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei dispune, pe langa valoroasele artefacte, si de o arhiva audio-vizuala, (fototeca, videoteca, arhiva de negative si diapozitive), o arhiva documentara, precum si de o biblioteca ce numara peste 14 000 de volume si periodice de specialitate, care pot fi consultate pe loc – cu aprobarea conducerii.

Artefactele, in numar de 41 542, sunt originale si dateaza inca din secolul al XVII-lea, provenind in mare parte din mediul rural transilvanean, surprinzand ambianta culturala a principalelor etnii din Transilvania.

Actuala expozitie permanenta a muzeului, intitulata ,,Cultura populara din Transilvania – sec. XVIII – XX”, reconstituie prin artefactele expuse, un univers rural complex, dinamic, armonios, intercultural ce poate fi regasit bine conservat si in zilele noastre in anumite zone ale Transilvaniei.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?