Expoziție "World Press Photo"

Imagini

Informații

Data: 2 - 20 Iunie 2021

Descriere

Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 – 20 iunie 2021
Biletele se achiziționează de la muzeu, iar acestea sunt gratuite pentru posesorii oricărui card credit sau debit UniCredit Bank.

Cea de-a 64 ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată și anul acesta, pentru a 10-a oară în România, în Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în intervalul 2 – 20 iunie, de miercuri până dumincă, între orele 10:00 – 17:00.
Pe data de 1 iunie, la ora 10:00, se va transmite pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca un material video de deschidere a expoziției.
În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.
Acestea vor fi realizate de co-organizatorii din acest an, Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100, cu sprijinul partenerilor strategici de comunicare din acest an, televiziunea DIGI 24 și cel mai vizitat site de știri din România, Digi24.ro.
Evenimentul face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.
Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.
După Cluj-Napoca, expoziția va fi deschisă și în Timișoara în perioada 30 iunie – 20 iulie, iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției, dar și printr-o secțiune dedicată în cadrul portalului DIGI24.ro.
Expoziția World Press Photo 2021 este prezentată de UniCredit, realizată în parteneriat cu DS Smith și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Proiectul este sprijinit și de partenerii instituționali Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București și Centrul Cultural Clujean.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?