Expoziție: The Spring I lost / The lack of touch II

Imagini

Informații

Data: 6 - 8 Octombrie 2021

Descriere

The Spring I lost / The lack of touch II
Artist: Amaia Molinet
Expoziție: 4.10 - 8.10.2021
Vernisaj: 4.10, ora 19:00
White Cuib, Str. Franklin Delano Roosevelt nr. 2/1, Cluj-Napoca
Proiectul „The Spring I Lost / The Lack of Touch” se formează din diferite exerciții vizuale, formale și vocale între stimuli cărora li s-a simțit lipsa și au fost doriți deopotrivă în timpul perioadei de carantină a anului 2020. Astfel, constă în principal din diferite serii fotografice ale impactului pandemiei, fără a fi personal într-un mod exagerat de evident; Sunt sugerate diferite aluzii la respirație, la natură ca fiind un construct cultural, la pierderea sau dorința de a păstra legătura, concentrate simbolic în prezența fizică a plantei Mimosa Pudica.
În timp ce prima și principala parte a proiectului prezintă o natură vizuală evidentă, a doua parte este prezentată ca un exercițiu verbal experimental. Acesta acordă atenție atât plasticității foneticii, cât și semnificațiilor și etimologiilor, chiar și atunci când depășește ideile și gândurile descrise anterior. Părți aparent diferite sunt strâns legate, deoarece, la urma urmei, sunt elemente cu care se interpretează impactul personal al unei perioade de pandiemie care durează mai mult de un an.

Amaia Molinet (n. 1988) este o artistă născută la Lodasa (Navarra) care trăiește și lucrează în Bilbao. Deține o diplomă de Master în Artă Contemporană, Tehnologică și Performativă și o diplomă de licență în Arte plastice, obținute la Universitatea din Țara Bascilor UPV/EHU. Ea și-a dezvoltat practica artistică prin fotografie extinsă, abordând relația dintre teritoriu și identitate și scoțând în evidență caracteristicile simbolice ale peisajelor.
A primit burse și premii de la organizații precum Muzeul Guggenheim, INJUVE (Ministerul Culturii din Spania), Eremuak (Guvernul basc), Centrul de Artă Complutense, Centrul de Artă Contemporană Huarte sau Fundația BilbaoArte și a realizat rezidențe artistice la Artifariti (Sahara Occidentală), SIM House (Reykjavik), Nau Estruch (Sabadell, Barcelona) și Zébra3 – Fabrique Pola (Bordeaux).
A avut expoziții precum “Transfăgărășan” la Institutul Cervantes (București), “The Earth may want to be like it was before existing” la Hiriartea (Pamplona), “Das Paradies” la Galeria La Taller (Bilbao), “Future Fossils” la Muzeul Arheologic din Bilbao și la Centrul Cultural San Martín (Buenos Aires) și “Mugak” la Fundația BilbaoArte. Operele sale au fost incluse în expoziții colective la Muzeul din Navarra (Pamplona), Sala Rekalde (Bilbao), Centrul Cultural Montehermoso și Muzeul Artium (Vitoria-Gasteiz), Muzeul San Telmo (Saint-Sebastian), Centrul de Artă contemporană Fabra i Coats (Barcelona), și Galeria Rafael Pérez Hernando (Madrid), printre altele.

Bitamine Faktoria este o fabrică transfrontalieră de producție și creație culturală care vizează promovarea și internaționalizarea culturii, designului și artei contemporane, cu sediul în Irun, Spania. Datorită proiectelor noastre culturale și programelor de susținere a creației, consolidăm domeniul artistic și cultural al comunității noastre. Spațiul public este câmpul nostru de acțiune. Instrumentele noastre fundamentale de lucru sunt medierea, participarea și co-crearea.
FdP IMPEX 2.0 - rezidențe multidisciplinare internaționale este un proiect realizat împreună cu trei organizații culturale internaționale (L’Abri din Geneva, Elveția, TRAME din Oloron Sainte Marie, Franța și Bitamine Faktoria din Irun, Spania), cu scopul de a dezvolta o rețea internațională de rezidențe de creație de artă contemporană și performance.
Parteneri: White Cuib, Bitamine Faktoria. Cu sprijinul Guvernului Basc
Proiect cultural co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?