Expoziție SÉSAME - lumea văzută prin ochii a 15 copii

Imagini

Informații

Data: 25 - 30 Septembrie 2020

Descriere

SÉSAME - lumea văzută prin ochii a 15 copii
expoziție de fotografie
Vernisaj | 16 septembrie ora 18.30
16 -30 septembrie - Curtea Institutului Francez Cluj-Napoca (str. I.I.C. Bratianu 22)
Program de vizitare: luni - vineri, 10.00 - 18.00
Expoziția pune în lumină lucrările realizate de către 15 copii beneficiari ai serviciilor asociației Stea, în cadrul atelierelor de fotografie care au avut loc la Satu Mare, în comunitatea marginalizată din Sătmărel, în 2018 și 2020, cu fotografa Lucie Moraillon. Atelierele au avut loc cu sprijinul Ambasadei Franței în România.
Expoziția SÉSAME deschide porțile spre perspectivele pure, în care imaginația și inocența copiilor ne permit să vedem viața în mod diferit, punând accentul pe frumusețea ce ne înconjoară. Ca adulți, ne considerăm îndreptățiți să luăm cuvântul și să impunem copiilor viziunea noastră despre lume. Ei trebuie să ne asculte și să respecte regulile pe care noi le impunem. Uitând să îi ascultăm, aceștia pot crede că puncul lor de vedere nu are valoare. În 2020, trăim o perioadă dificilă în care reziliența este un atuu pe care copiii ni-l pot transmite. Educația trebuie să se construiască împreună cu ei, învățând să-i ascultăm și să punem în valoare lucrările lor, creativitatea lor și potențialul lor de reziliență. Acest proiect urmărește să le așeze în mână un obiect care le dă lor cuvântul și le permite să se exprime.
Proiect #LaCave2020 - realizat cu sprijinul generos al companiei Distral.
Pentru a respecta normele și recomandările sanitare, vernisajele vor avea loc în curtea Institutului Francez Cluj-Napoca, cu următoarele reguli:
Fiecare persoană va fi termo-scanată la intrare de către portar.
Participanții își vor dezinfecta mâinile la intrare; va fi pus la dispoziție gel dezinfectant.
Se va interzice accesul persoanelor cu temperatură mai mare de 37,3º sau prezentând simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
Numărul maxim de participanți este limitat la 35 de persoane în același timp.
Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere nasul și gura.
Doi reprezentanți ai Institutului se vor asigura de respectarea regulilor de distanțare fizică (2 m) pe toată durata evenimentului și de respectarea circuitului de vizitare. Doar persoanele care vin în grup sau în familie la eveniment vor putea să stea împreună (max. 3 persoane).
Intrarea și ieșirea din curtea Institutului se vor face pe culoare diferite.
În caz de ploaie, evenimentul va fi reprogramat.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?