Expoziție DESPRE GRI de Liviu Bulea

Imagini

Informații

Data: 16 Octombrie 2020 Vineri

Descriere

DESPRE GRI de Liviu Bulea
sculptură, instalație, fotografie, video
Vernisaj | 8 octombrie, ora 18.30
8 - 16 octombrie - în La Cave și în Curtea Institutului Francez Cluj-Napoca (str. I.I.C. Brătianu 22)
Program de vizitare: luni - vineri, 10.00 - 17.00
Proiectul artistic imaginat de Liviu Bulea are strânsă legătură cu Turda, orașul său natal, cu locurile în care obișnuia să̆ se joace în copilărie și cu „peisajele” industriale care i-au rămas întipărite în minte ca fiind acasă. Totodată, proiectul vorbește despre poluarea cu care orașul s-a luptat de-a lungul anilor. Într-un context mondial în care problema poluării este omniprezentă, el alege să vorbească despre efectele sale la nivel local: defrișarea pădurilor, poluarea Arieșului sau a aerului pe care îl respirăm. Obiecte aparent nesemnificative, luate dintr-un context precis și recotextualizate creează peisaje industriale dezafectate. Nuanțele de gri, texturile crude și juxtapunerea simplă a materialelor sugerează urgența problematicii ecologice în realitatea cotidiană. Proiectul lui Liviu Bulea ridică semne de întrebare despre viitorul pe care ni-l dorim și îndeamnă la instrospecție, dar mai ales la acțiune!
Lucrările din spațiul #LaCave sunt realizate în timpul carantinei, toate materialele folosite fiind deșeuri reciclate de pe malul râului Arieș din Turda și plante moarte găsite în deplasările zilnice ale artistului pe malurile sale. Instalația din curtea Institutului a fost gândită special pentru acest loc, invitând privitorul să observe de-a lungul zilelor în care expoziția este deschisă, efectele deșeurilor asupra naturii.
Evenimentul este susținut de Pfeiffer Vacuum, Distral și Facultatea de Horticultură a Univerisității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Pentru a respecta normele și recomandările sanitare, vernisajele vor avea loc cu următoarele reguli:
Fiecare persoană va fi termo-scanată la intrare de către portar.
Participanții își vor dezinfecta mâinile la intrare; va fi pus la dispoziție gel dezinfectant.
Se va interzice accesul persoanelor cu temperatură mai mare de 37,3º sau prezentând simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
Accesul în spațiu se va face cu respectarea de către participanți a distanțării de minim 2m, conform marcajelor existente.
Vizitatorii vor utiliza covorul cu dezinfectant pentru încălțăminte la intrarea în galerie.
Numărul maxim de participanți în galerie este limitat la 5 persoane în același timp.
Numărul maxim de participanți în curte este limitat la 35 persoane în același timp.
Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere nasul și gura.
Doi reprezentanți ai Institutului se vor asigura de respectarea regulilor de distanțare fizică (2 m) pe toată durata evenimentului și de respectarea circuitului de vizitare. Doar persoanele care vin în grup sau în familie la eveniment vor putea să stea împreună (max. 3 persoane).
Intrarea și ieșirea se vor face pe culoare diferite.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?