Expoziție de pictură și desen "Însemnări artistice"

Imagini

Informații

Data: 23 Februarie - 1 Martie 2021

Descriere

Însemnări artistice se propune ca o expoziție ce pune laolaltă lucrări create de către cursanții și coordonatorii artistici ai studioului Art Point Studio.
Pornim de la schițe, studii și ajungem până la proiecte personale, clădite în baza celor învățate pe tot parcursul cursurilor de artă.
Imaginația și creativitatea fiecăruia diversifică actele artistice ce întregesc această expoziție, iar ceea ce leagă toate aceste lucrări este tocmai expresivitatea personală a fiecărui cursant.
Expoziția este concepută axându-ne pe îmbinarea celor două secțiuni: lucrările adulților și secțiunea dedicată lucrărilor copiilor. Prin înflorirea artistică impulsionată de perioada izolării, ne-am obișnuit să nu ne mai separăm universurile creatoare, ci să le împărtășim, indiferent de vârstă .
Îndrumările primite în cadrul cursurilor au reușit să evidențieze calitățile specifice ale fiecărui cursant, să completeze cunostințele artistice sau să incite creativitatea și libertatea gestuală, totul sub cupola experientelor vizuale.
___________________________
Primăvara acestui an este plină de așteptări. Așteptări mult mai mari decât în alte primăveri. Așteptări și nerăbdare. Și clocot și vuiet.
Energia creatoare e atât de vie în acest sfârșit de iarnă încât devine aproape palpabilă. Aproape îi auzim pulsul, bătăile ritmice care fac totul să vibreze.
Perioadele dificile se spune că sunt propice artiștilor, că sunt ca un fertilizant pentru artă. Iar dacă peste toate dificultățile așezi izolarea, arta va înflori cu atât mai mult. Pentru că energia creatoare nu poate fi ținută în frâu, nu poate fi blocată între pereții casei.
Ea caută nemărginirea, caută evadarea, libertatea și eliberarea pe care arta i le oferă cu prisosință.
Și astfel, ne găsim, cu mic cu mare, prinși în acest dans cathartic al formelor și culorilor, care ne deschide o poartă spre cine suntem.
Odată cu acapararea spațiului alb, cu umplerea lui cu forme, culoare și vise, se mai întâmplă ceva, ceva important cu sufletul creator- Înflorește. Iar înflorirea lui ne aduce tuturor uimire și bucurie.
Vă invităm să vă lăsați purtați prin însemnările noastre artistice și să vă bucurați alături de noi de această primăvară plină de potential și viață.
Vă așteptăm cu drag!

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?