Expoziţie de pictură semnată Iurie Cojocaru

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 20 Ianuarie - 20 Februarie 2015

Descriere

Clubul Casei Universitarilor organizează marți, 20 ianuarie 2015, ora 12:00 la Galeria Paul Sima, vernisajul expoziţiei de pictură semnat de artistul Iurie Cojocaru.

Comunitatea clujeană iubitoare de artă prezentă la expozițite va avea posibilitatea să observe tendințele și evoluția pictorului, expoziția fiind o retrospectivă a ciclurilor abordate de artist în ultimii 3-4 ani.

Pictorul Iurie Cojocaru are numeroase participări la expoziţii de grup, în ţară şi străinătate, în prezent artistul se află la cea de-a noua expoziţie personală. ”Pictez ceea ce sunt, ce simt, ce cred”, este crezul artistic după care se ghidează Iurie Cojocaru. Mai multe detalii despre opera sa pot fi aflate pe site-ul personal al acestuia www.iuriecojocaru.com.

Evenimentul se dorește a fi un vernisaj deschis în care să cedeze bariera dintre artist și public, realizându-se un dialog între aceștia, mediat de scriitorul Rareș Iordache.

Expoziția va fi deschisă publicului in perioada 20 ianuarie 2015 – 20 februarie 2015.

Colegiul Academic s-a ridicat pe locul vechii clădiri care a adăpostit Teatrul, la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Emmanuel de Martonne de azi. După mutarea acestuia în sediul din Piaţa Ştefan cel Mare, clădirea a intrat în proprietatea Universităţii, care a folosit-o temporar pentru depozitarea colecţiilor sale.

Deteriorându-se treptat, la mijlocul anilor 1930, aceasta a fost demolată. Ca urmare a intervenţiilor profesorului Florian Ştefănescu-Goangă, rectorul Universităţii, în urma demolării vechii clădiri, s-a decis construirea pe acest teren a unui colegiu academic cu funcţii diverse. Construcţia a început în anul 1934 şi a fost terminată în anul 1937.

Proiectul i-a aparţinut arhitectului George Cristinel. Suprafeţele plane uriaşe, degajând monumentalitate, lipsa aproape totală a elementelor ornamentale, exprimă gustul arhitectural al secolului al XX-lea. O curte interioară mărginită de un rând de arcade, desparte cele două corpuri ale clădirii.

Locul evenimentului: Colegiul Academic – Casa Universitarilor (Str. Emmanuel De Martonne, nr. 1).

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?