Expozitia "Space in the City"

Imagini

Informații

Data: 24 Februarie - 16 Mai 2021
Locul: Tetarom

Descriere

Acum mai bine de 50 de ani, primii oameni pășeau pe Lună. Un moment unic în istorie, care a unit întreaga omenire, a marcat un avans nemaiîntâlnit în domeniul tehnologiei. Jumătate de secol mai târziu, tehnologia cunoaște avansuri fără precedent în concurența acerbă a spațiului.
PROEXPO și Showtime Productions în parteneriat cu Parcul Industrial Tetarom 1 prezintă pentru prima data în Cluj-Napoca, Space In The City – o experiență unică ce promite o călătorie interactivă prin istoria explorării spațiului.
Drumul vizitatorilor începe de la o simplă poveste – romanul ce a descris prima capsula destinată călătoriilor omului în spațiu – o poveste celebră care a inspirat atât tinerii care îi răsfoiau paginile în căutarea aventurilor, cât și pionierii tehnologiei moderne. Vizitatorii sunt apoi invitați să descopere pas cu pas cele mai importante etape din istoria călătoriilor în spațiu și să petreacă momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a faimoasei International Space Station, pentru a se aventura apoi în programul de antrenament al astronauților.
Experiența, ce se adresează vizitatorilor de toate vârstele, vă invită să vă testați abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle – racheta concepută pentru călătoriile în spațiu și întoarcerea pe Pământ care numără până în prezent 135 de zboruri în spațiu.
„Fascinația omenirii pentru spațiu a alimentat interesul și tehnologia în explorarea celor mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar. Istoria este plină de momente care au ținut omenirea cu sufletul la gură în clipe care, precum niște piese de puzzle, au alcătuit drumul și progresul călătoriilor în spațiu, dar și bazele aspirațiilor spre noi orizonturi. Pentru mine este o onoare să pot aduce experiența Space In The City in Târgu Mureș, un oraș de care mă simt foarte apropiat, fiind atât de aproape de locul copilăriei mele.”, declară organizatorul.
Space In The City este formată din 2 secțiuni – expoziția care cuprinde exponate unice, printre care un exemplar de pe Lună care poate fi atins de către vizitatori și zona de antrenament pentru astronauți – cu 6 tipuri de simulatoare printre care, pentru prima dată în România, simulatorul care permite vizitatorilor să testeze senzația unică de a păși pe Marte.
Trăiește cea mai mare aventură spațială a vieții tale!
Iată câteva dintre experiențele pe care le poți trăi în cadrul Space In The City:
De la poveste la realitate
Știai că primul model de rachetă a fost descris în anul 1865? Descoperă macheta la scară 1:1 și află despre primii pași ai călătoriei în spațiu.
La Space In The City poți atinge luna
Ai ocazia de a atinge Luna! Cu adevărat! Găzduim unul dintre puținele exponate de acest fel din lume!
Călătorește în spațiu
Cea mai realistă experiență de Virtual Reality te așteaptă doar în cadrul Space In The City. Mai mult decât atât, tu alegi dacă îți dorești să vizitezi Luna, Marte sau poate doar să trăiești experiența de a călători într-o rachetă.
Fii primul care ajunge pe Marte
Pentru cel mai nou program spațial – călătoria pe Marte – astronauții s-au antrenat continuu într-un simulator care imită mersul pe Marte. Acum ai și tu ocazia de a îl testa într-un mediu controlat.

Fără îndoială cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare, modelul F-18 este pilotat doar de către profesionișți antrenați special pentru aceste misiuni. La Space In The City ai ocazia să fii unul dintre ei!
Nivelul avansat
Orice călătorie în spațiu presupune o analiză extrem de detaliată pentru a asigura toate măsurile de siguranță. Însă, chiar și în aceste condiții, accidentele se pot întâmpla și astronauții pot pierde controlul navei. Testează-ți abilitățile în cele mai dificile condiții pentru astronauți.
Pentru a asigura toate măsurile de siguranță în contextul pandemiei Covid – 19, accesul vizitatorilor în Space In The City este limitat la 1.5 ore/vizită. Astfel, biletele se pot achiziționa pe intervale de 2 ore.


Fiecare bilet conține 1 jeton care poate fi folosit la orice simulator funcțional conform orarului de mai jos:
SIMULATOARE
MAT – 2 jetoane / 45 secunde
Virtual Reality (4 stații) – 2 jetoane / 4-5 minute
5DF – 1 jeton – / 4-5 minute
F18 – 1 jeton / 5 minute
MARS Gravity – 2 jetoane / 3-4 minute
Landing shuttle / gratuit
Accesul copiilor sub 3 ani este gratuit.
Biletele FLEXI, permit accesul în expoziție la orice ora, și orice zi (conform programului de deschidere), în limita numărului maxim permis de vizitatori în zona expozițională.
Pentru accesul gratuit al copiilor în vârstă de până la 3 ani, este necesară prezentarea unei copii după certificatul de naștere.
Program
6 Februarie – 16 Mai
Sâmbătă 10:00 – 20:00
Duminică 10:00 – 20:00
Ultima oră de acces în fiecare zi: 19:00
În timpul săptămânii experiența spațială se poate rezerva pentru activități de teambuilding sau școli. Pentru informații vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail hello@nasaexpo.ro

Sectiune COVID
Suntem conștienți de fiecare aspect al actualului context generat de pandemia Covid – 19. De aceea, am luat toate măsurile de siguranță pentru a vă asigura că în tot timpul petrecut în cadrul Space In The City, întregul personal are în vedere toate măsurile necesare pentru protecția tuturor vizitatorilor.
Vă rugăm să parcurgeți mai jos o serie dintre măsurile specificate anterior:
Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru personal și pentru vizitatori.
La intrarea în clădire se va verifica temperatura fiecărui visitator.
La intrarea în spațiul Space In The City veți fi rugat să folosiți gelul dezinfectant pus la dispoziție pentru dvs.
Accesul în cadrul Space In The City este limitat – maxim 100 persoane simultan în spațiul expoziției. (+ personalul)
Personalului expoziției i se va lua temperatura în fiecare zi, înainte de intrarea în tură. În plus, în situația în care oricare dintre persoanele din echipa de organizare va prezenta simptomele specifice infectării cu virusul SARS Covid 19, i se va interzice accesul în expoziție fără un act medical care să ateste starea de sănătate.
În spațiul expoziției veți fi rugat să păstrați măsurile de distanțare socială față de restul vizitatorilor.
Fiecare simulator va fi dezinfectat după fiecare folosire.
Măsurile de siguranță vor fi afișate în cadrul expoziției, în toate spațiile necesare.

Contact
Messenger SPACE IN THE CITY
Space In The City este o experiență creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center.
Space In The City va avea loc în Cluj-Napoca între 6 Februarie și 16 Mai în parcul industrial Tetarom 1 – Tăietura Turcului, iar accesul este permis vizitatorilor de toate vârstele, în baza unui bilet de intrare.
Mai multe detalii despre Space In The City sunt disponibile online, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/NASAExpoRomania/
Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 3 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1 - București, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?