Despre cafea, muzică și alte nimicuri esențiale

Imagini

Informații

Data: 29 Noiembrie 2022, 19:00 Marți
Locul: Meron, str. Horea, 5, Cluj-Napoca, Romania

Descriere

Despre cafea, muzică și alte nimicuri esențiale
Cu Tiberiu Soare și Alin Ivan

Pentru a participa vă rugăm să completați formularul ce poate fi găsit aici: https://bit.ly/3tDyUTE
Adresa: Strada Horea, 5 (Meron Roastery Coffee Lab)
Te invităm să iei parte la o poveste liberă cu dirijorul Tiberiu Soare și matematicianul Alin Ivan despre cafea, despre influența cafelei în muzică, despre muzică și filosofie și despre lucruri cărora nu le dăm importanța cuvenită, dar fără de care viața noastră ar fi mult mai tristă.
Atmosfera va fi completată de un grup de artiști, care vor interpreta o partitură ce poate fi considerată exemplul suprem al adorației pentru licoarea care a făcut furori, odată cu apariția sa, pe tot mapamondul.
Deși clasificată ca o cantată, faimoasa lucrare barocă scrisă de J. S. Bach, Cantata cafelei, este, în esență, o operă comică în miniatură, scrisă pentru soprană, tenor și bas. Într-un comentariu satiric, Cantata povestește în mod amuzant despre dependența de cafea. Muzica aduce în atenție această plăcere simplă, pământească, ce a pus stăpânire pe societatea europeană, determinând poeții mai întâi să o preamărească și apoi, ca în cazul textului din Cantata lui Bach, să o satirizeze: cafeaua. Cetățenii din Leipzig, orașul pe care Bach l-a numit acasă din 1723 încoace, erau, după toate aparențele, deosebit de îndrăgostiți de această băutură nouă, stimulantă și, după cum considerau unii oameni din acea vreme, periculoasă.
Te invităm să descoperi tainele acestui fenomen la o conferință-concert cu totul originală și specială, alături de invitați speciali.
***
Tiberiu Soare - dirijor
Alin Ivan - matematician
Interpreți:
Roxana Chicidea - soprană
Adelin Ilca - tenor
Cristian Hodrea - bas
Adelina Sabău - pian

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?