"Cântec cu miros de Țară" - mic festival rural cu componentă caritabilă

Imagini

Informații

Data: 15 - 17 August 2022
Locul: Casa din Vale Breb, Zona Mocira Nr 211, Ocna Sugatag, Cluj-Napoca, Romania

Descriere

Detalii:
Casa din Vale Breb, Maramureș
"Gradina Culturală"
Eveniment organizat de "Asociația Culturală Casa din Vale Breb"

Program:

Luni, 15 August 2022
10:00 - 18:00 Târg în sat! Artizani și meșteri populari cu mult har scot la vânzare produse confectionate cu drag.
19:00 - 20:30 Seară Maramureșeană, alături de "Ceterașii din Breb" și "Coconii din Breb". O introducere în lumea satului autentic cu hori și jocuri moroșenești.
https://fb.watch/c6vqfI1orQ/

Marți, 16 August 2022
10:00 - 18:00 Târg în sat!
18:00 - 20:00 "Facem fain și bine la Breb!" Începând cu ediția din acest an, vor fi alături de noi oameni faini, dragi nouă, pasionați de ceea ce fac, din diferite domenii de activitate, care vor vorbi câte puțin din experiențele lor, despre motivare și implicare, dându-ne ocazia să-i cunoaștem mai bine, dar și sa învățăm câte ceva de la fiecare. Vor fi alături de noi:
William Blacker, scriitor și jurnalist britanic, autorul cărții " Along the Enchanted Way - A story of love and life in Romania", dar mai mult decât atât foarte pasionat de Breb și România, de cultura autentică, de obiceiuri și arhitectura tradițională, dar și foarte implicat in păstrarea și conservarea acestora.
Doru Supeala - Marketing lecturer la Transilvania Executive Education, cel care a pus bazele SPOR(Școala Pentru Oameni Responsabili),
Producer, writer&host la Haking Work, podcast care spune lucrurilor pe nume și, de asemenea, autorul cărții Employer Branding 100%.
Teofil Ivanciuc, publicist, gazetar, cunoscut ghid turistic, Teo este o enciclopedie în ceea ce privește Țara Maramureșului. A scris nenumărate publicații despre această zonă, iar de-alungul anilor a colaborat cu National Geographic Magazine, Travel Channel, Lonely Planet, Rough Guide, etc. Vor fi și alți invitați, pe care îi vom prezenta în perioada următoare.
20:30 Concert "Mădălina Pavăl live Orchestra"
https://m.youtube.com/watch?v=Eyc3PI_UMpM

Miercuri, 17 August 2022
10:00 - 18:00 Târg în sat
17:00 - 18:30 "Facem fain și bine la Breb!"
18:45 - 19:15 Hori și jocuri moroșenești, alături de ceterași din Sighet, Rona si din Maramureșul de la dreapta Tisei(Ucraina)
https://fb.watch/c6ugN6Hx91/

19:40 Facem cunoștință cu sunetul magic al naiului, alături de Radu Nechifor, acompaniat de Marius Tuță și Tibi Fazakas.

 

 

 

 

Despre artiști:

Mădălina Pavăl. Născută în satul Baia, din Bucovina, absolventă a Conservatorului din București, Mădă cântă muzică lumească, muzică vie, ce se află la intersecția fină dintre clasic și tradițional. A cântat cu trupa Subcarpați, Orchestra de Barockeri, interpretează coloana sonoră a filmului documentar "România Sălbatică" și a fost prezentă pe scenele unor festivaluri mari, cum ar fi Electric Castle, Brașov Jazz&Blues Festival, Astra Film Festival, etc.
Alături de ea va fi Alexei Țurcan, artist basarabean, absolvent de Conservator în București, producător muzical, cel care a realizat coloana sonoră a documentarului "România Sălbatică". Fost membru al formației Travka, Alexei a avut mai multe proiecte muzicale, a compus muzică de teatru semnate Bobi Pricop sau Răzvan Mazilu, a făcut aranjamente muzicale pentru concertele Golan Symphonic sau Goran Bregovic și multe altele. Împreună cu Mădălina Pavăl și alți unsprezece muzicieni, Raluca Stratulat-vioară, Ioana Turcu-flaut, Cristian Chirodea-tobe, Lucian Naste-chitară, Alex Corlan-bass, Diana Ciudin-vioară, Sarah Andreescu-vioară, Larisa Retegan-violă, Mihail Grigore-violoncel, Iacob Artint Panighiant-contrabas, Alice Hristodor-harpă, "Mădălina Pavăl live Orchestra" va face sa vibrăm pe muzica lor.

Taraful "Fratii Cazanoi" este o formație alcătuită din profesioniști care, de-alungul timpului, a concertat pe multe scene din țară și străinătate și a avut multe colaborări cu artiști de renume, printre care îi amintim pe Gheorghe Zamfir, Irina Sârbu, Andre Rieu, Marius Preda, Nicolae Botgros, Monica Anghel, Loredana Groza, Ion Dolanescu și mulți alții.
La Casa din Vale Breb, Taraful "Frații Cazanoi" vor veni în formula de cinci și anume:
Cezar Cazanoi, născut în Chișinău, dintr-o familie de muzicieni, a început studiile muzicale la Liceul de Muzică din Chișinău, continuând la Academia de Muzică din Cluj, la clasa de flaut.Intre 2000-2002, este artist instrumentist la Opera Națională din Cluj, dar și în diferite ansambluri de muzică de cameră. De asemenea este colaborator al Filarmonicii de Stat "Transilvania". Câștigător a numeroase premii la concursuri de muzica clasica, jazz, folclor, Cezar canta la mai multe instrumente: caval, fluier, nai, flaut, saxofon.
Anatol Cazanoi, născut la Chișinău, studiază pianul și țambalul la Liceul de Muzică " Ciprian Porumbescu" din Chișinău și apoi la Academia de Muzică din același oraș. Are multe colaborări cu diferite orchestre simfonice dar și cu foarte mulți artiști de renume. Câștiga multe premii la concursuri naționale și internaționale și susține turnee în țări precum: Franța, Germania, SUA, Elveția, Austria, Suedia, Finlanda, Spania, Rusia, Portugalia, Cipru, Grecia.
Iulian Stoica, s-a născut în Vrancea, dar s-a mutat la Roma la vârsta de 4 ani. Si-a inceput studiile muzicale la liceu de muzică în Roma, dar s-a întors în țară, unde a absolvit Colegiul National de Artă "G. Apostu" din Bacău. A câștigat mai multe premii la diferite concursuri de muzica.
Adrian Sârbu, născut la Chișinău, absolvent al Academiei de Muzică din București, clasa vioara, Adrian este în prezent si profesor de vioară. A avut diferite colaborări cu mai multe orchestre simfonice din țară și a câștigat mai multe concursuri de specialitate.
Silviu Țăranu, născut la Chișinău, dintr-o familie de muzicieni, Silviu este absolvent al Școlii de Arte "Alexei Starcea", apoi a Liceul de Muzică " Ciprian Porumbescu", unde a studiat acordeonul și pianul.
"Frații Cazanoi", abia așteptăm să vă ascultăm!

Pentru a doua oara pe scena noastră, Radu Nechifor. Este naist, profesor și constructor de naiuri. A început studiul muzicii la vârsta de 12 ani în cadrul Liceului de Artă din Sibiu, iar în 2003 intră primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Națională de Muzică – București. Este câștigătorul a multor concursuri de specialitate, cele mai importante fiind "Strugurele de Aur" și "Creation pour la Paix", concursuri la care a câștigat marile premii. În ultimii ani a pus în scenă spectacolul "Simply the Best-Povestea Naiului" (2013,2014 și 2015), unul dintre cele mai complexe concerte organizate în Sibiu. În prezent este organizator al cursurilor internaționale de nai "International Panflute Masterclass", găzduit de Muzeul în aer liber-Astra, profesor la Liceul de Artă din Sibiu, vice-președinte al Asociație Internaționale de Tineret Become și director al Casei de Cultură din Cisnădie.

Ceterașii din Breb, Sighet, Rona, Slatina(Solotvîno) și Coconii din Breb sunt imaginea cea mai reala a satului autentic maramureșean, în forma lui cea mai pură.

Prezentatorul evenimentului din acest an este Ioana Cristina-Teodorescu. Pe Ioana am cunoscut-o în acest an, la Casa din Vale, într-una dintre taberele de marketing, am rezonat unii cu ceilalți și ne-am dat seama ca ea este omul potrivit pentru acest eveniment. A studiat jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai, Științele comunicării la Media Communication, a fost și este foarte implicată în multe proiecte media, marketing și comunicare și are o vasta experienta în prezentare de evenimente.

Prin acest eveniment, aflat la ediția numărul 4, încercăm sa depășim granițele județului și să aducem muzicieni și oameni faini și din alte zone ale țării, dar și să oferim celor prezenți ocazia de a se plimba prin mai multe genuri muzicale, precum și experiența culturală de a lua parte la concerte în aer liber, într-o zonă minunată, dintr-un sat de poveste.
De asemenea, la fel ca anii trecuți, și în acest an evenimentul are o componentă caritabilă, banii strânși în cadrul evenimentului vor merge către Centrul de copii "Micul Prinț", din Sighetu Marmației, un proiect SOS Bambini Romania.
*Evenimentul se desfășoară în aer liber, așadar luați în calcul și posibilitatea de vreme nefavorabilă.
*La Casa din Vale nu este loc de parcare, va rugăm lăsați mașinile în sat sau la intrarea în sat.

Cei care vor dori să susțină Centrul de zi "Micul Prinț" din Sighetu Marmației, o pot face donând orice sumă în locul ce va fi special amenajat la intrarea în Grădina Culturală.

De asemenea, intrarea la festival este liberă, însă cei care doresc și pot să sprijine Asociația Culturală Casa din Vale Breb, în continuarea organizării evenimentelor culturale, pot s-o facă donând orice sumă în spațiul ce va fii amenajat pentru donații sau în contul:
RO76RNCB0185171641710001, deschis la Banca Comercială Română, Agenția Sighetu Marmației.

Evenimentul poate suferi modificări.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?