Conferinţa Naţională de Contencios Administrativ

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 13 Noiembrie 2019, 09:00 Miercuri

Descriere

Miercuri, 13 noiembrie 2019, începând cu ora 09,00, Facultatea de Drept, Universitatea din București; Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Editura Universul Juridic organizează Conferinţa Naţională de Contencios Administrativ, ediția a VI-a, Ediţie Specială de Transilvania.

Evenimentul va avea loc la Sala T1/T2, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Strada Minerilor nr. 85, Cluj-Napoca.

În curs de acreditare INPPA
Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Moderarea conferinței va fi realizată de către prof. univ. dr. Dacian Dragoș, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.


Speakeri:
Conf. univ. dr., av. Alexandru-Sorin Ciobanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București - „Procedura administrativă prealabilă... între o utilitate prezumată şi o ineficienţă demonstrată.”
Conf. univ. dr., av. Cristian Clipa, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara - „Aspecte sensibile în contenciosul anulării contractelor administrative”
Conf. univ. dr., av. Cosmin Costaș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Scrierea regulilor procesului fiscal în cadrul demersurilor de codificare a procedurilor de drept public”
Prof. univ. dr. Dacian Dragoș, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Revizuirea pentru încălcarea dreptului european în contenciosul administrativ”
Jud. Lucian Gherman, Curtea de Apel Alba Iulia - „Repere jurisprudențiale cu privire la refuzul nejustificat”
Dr. Eugenia Marin, judecător la ÎCCJ, Secția contencios administrativ și fiscal (2006-2018) - „Care sunt căile de atac ce pot fi exercitate împotriva hotărârilor pronunțate de instanța de contencios administrativ?”
Conf. univ. dr., av. Ciprian Păun, Facultatea de Științe economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - ,,Sancțiunea nerespectării dreptului la apărare în procedura administrativ-fiscală în procesul judiciar. Realități și propuneri"
Conf. univ. dr., av. Ovidiu Podaru, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „O problemă simplă, complicată de jurisprudenţă: natura juridică a documentaţiilor de urbanism (PUG, PUZ, PUD)”
Jud. Demis-Marius Spărios, Curtea de Apel Brașov „Contenciosul fondurilor europene - reguli şi nereguli, teorie şi practică”
Prof. univ. dr., av. Dana Tofan, Facultatea de Drept, Universitatea din București - „Delimitarea act administrativ normativ, act administrativ individual, act administrativ cu caracter intern reflectată în jurisprudența instanței de contencios administrativ”
Jud. Liviu Ungur, Curtea de Apel Cluj - „Perspectiva jurisprudențială privind dreptul de acces la instanța competentă în materia dreptului mediului”
Conf. univ. dr., av. Mircea Ursuța, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea- „Unele aspecte privind executarea hotărârilor în contenciosul administrativ”

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de confirmare și actualizare.

Taxa de participare este de 200 de lei + TVA și include:

- Participarea la toate sesiunile evenimentului;
- Participarea la pauza de cafea;
- Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni;
- Un exemplar din lucrarea „Codul administrativ adnotat. Noutati. Examinare comparativa. Note explicative” – autor: prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș.

* Participanților la conferință le este oferit accesul la înregistrarea video la un preț preferințial de 50 de lei + TVA.

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?