Recital Nobuyuki Tsujii

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 14 Septembrie 2019, 19:00 Sâmbătă
Locul:Cluj, Auditorium Maximum

Descriere

Nobuyuki Tsujii va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca (31.08 - 22.09.2019). Artistul este un tânăr pianist de origine japoneză, nevăzător din naștere, care impresionează cu fiecare recital prin virtuozitatea și sensibilitatea sa, ce l-au transformat într-un artist-reper în muzica clasică, la nivel mondial.

BILETE DISPONIBILE PE:
IaBilet: bit.ly/312M4tN
 Eventim: bit.ly/2HOKOTv

PROGRAM
Debussy Deux Arabesques
Debussy „Imagini”, Caietul I
Ravel Sonatină
Chopin 4 Balade
Balada nr.1 în sol minor op. 23
Balada nr. 2 în fa major op. 38
Balada nr. 3 în la bemol major op. 47
Balada nr. 4 în fa minor op. 52

Durata concertului: 1h35


BIOGRAFIE
Descris de The Observer ca fiind “definiția virtuozității”, pianistul japonez Nobuyuki Tsujii (Nobu), orb din naștere, a câștigat medalia de aur la competiția internațională de pian Van Cliburn din 2009 și a continuat să își câștige reputația internațională datorită pasiunii și entuziasmului pe care le aducea prestațiilor sale live.

Nobu a apărut în concerte alături de orchestre din toată lumea, printre care Orchestra Mariinsky, Orchestra Philharmonia, Filarmonica BBC, Simfonia NHK, Simfonia Yomiuri Nippon, Simfonia Tokyo și Filarmonica Japoniei, Orchestrele Simfonice Seattle și Baltimore, Filarmonica din Munchen, Filarmonica della
Scala și Orchestra Simfonica Basel sub bagheta dirijorilor Valery Gergiev, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Spivakov, Juanjo Mena și Vassily Petrenko.

A avut, de asemenea, recitaluri în marile orașe din America de Nord inclusiv în Auditoriumul Stern al Carnegie Hall și a fost prezent în mod constant în locuri de prestigiu din Europa precum Teatrul Champs Elysées din Paris, Royal Albert Hall din Londra, Filarmonica din Berlin și Musikverein din Viena.

În sezonul 2018/19 Nobu revine la Orchestra Simfonica islandeză condusa de Vladimir Ashkenazy și la Orchestra
Mariinsky condusă de Valery Gergiev și merge în turneu alături de Orchestra de Cameră Orpheus pe coasta de est a SUA și în Asia. Nobu își face debutul în seria International Piano la Southbank Centre. Tot în acest sezon sunt incluse aparițiile la Festivalul Rostropovich și câteva recitaluri în Germania, la Filarmonica din Berlin, Stuttgart Liederhalle și nu numai.

Printre cele mai importante evenimente ale sezonului trecut se numară spectacolele de la festivalul White Nights din Moscova, sub conducerea lui Valery Gergiev, concertele cu Orchestra Royal a Filarmonicii din Liverpool sub conducerea lui Vassily Petrenko si cu Orchestra Tonkünstler sub conducerea lui Yutaka Sado la Musikverein din Viena.

Albumele lui Nobu, care înregistreaza exclusiv pentru Avex Classics International, conțin Concertul nr.2 pentru pian al
lui Rachmaninov cu Orchestra Simfonica Germana din Berlin, Concertul nr.1 pentru pian al lui Ceaikovski cu Yutaka Sado si Filarmonica BBC, Concertul nr.5 pentru pian al lui Beethoven împreună cu Orchestra de Camera Orpheus și recitaluri din Chopin, Mozart, Debussy și Liszt. În sezonul trecut, Nobu a înregistrat Variations a lui Rachmaninov pe o tema de Paganini sub conducerea lui Vassily Petrenko împreună cu Orchestra Royal a Filarmonicii din Liverpool.

DVD-ul cu înregistrarea recitalului live din 2011 de la Carnegie Hall a fost numit DVD-ul lunii de către Gramophone. La fel s-a întâmplat și cu ultimul său DVD ‘Touching the Sound - The Improbable Journey of Nobuyuki Tsujii’, un documentar realizat de Peter Rosen.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?