Concert Katara (lansare album) + Abacus + Padding Moth

Imagini

Informații

Data: 25 Iunie 2022, 20:00 Sâmbătă

Descriere

KATARA. Blestemul îmbrățisat.

În anul 2015, atunci când a susținut primul concert, trupa arădeană Katara a oferit scenei metal din România un suflu proaspăt si asteptat. Vibrația puternică a death metal-ului clasic era combinată cu feeling-ul melancolic al melodiei într-un stil devenit definitoriu pentru băieții care au arătat de la început că stiu ce vor.

În limba greacă, cuvântul ”Katara” înseamnă blestem. Chitaristul Althar (Arthur Kiss) si basistul Robi (Robert Both), ambii arădeni, au gândit conceptul despre curajul de a îmbrățisa orice blestem si de a-l învinge, astfel. Cei doi aveau experiență în fenomenul underground, după ani buni petrecuți pe scenă cu trupa Sheol. Ideea Katara s-a născut în 2014, formația devenind completă în scurt timp, odată cu cooptarea chitaristului Silviu Tira, a tobosarului Leontin Atănăsoaei si a vocalistului Krihakk (Cristian Chesa). Trupa si-a găsit chimia de la primele repetiții, apoi au început să apară compozițiile proprii.

Prima bornă e consemnată în noiembrie 2015, atunci când clubul arădean Flex a găzduit un concert dedicat ajutorării victimelor de la Colectiv. După doi ani, Katara (cu un tobosar nou – Alexandru ”Lupu” Sârbu) câstigă finala națională a unei competiții importante, OSTRING, iar de aici a urcat în finala internațională. Apogeul concursului s-a desfăsurat în cadrul unui festival de anvergură, Rock N Iasi, unde arădenii au luat locul 2!

Perspectiva s-a deschis. Katara a urcat pe scena festivalului Midalidare Rock in the Wine Valley (Bulgaria), alături de nume ca Dee Snider, Gotthard, Doro sau Udo Dirkschneider. A urmat Metal Gates Festival, de la Bucuresti, unde arădenii au avut companie de calibru – Primordial, Swallow the Sun sau Saturnus. În urmă cu doi ani, la rând a venit alt festival de marcă, Bucovina Rock Castle, unde au mai cântat Primordial, De Staat, Bucovina, Lună Amară, Implant Pentru Refuz, Dirty Shirt, DorDeDuh, Robin and the Backstabbers, Jinjer etc. Încă o apariție semnificativă s-a produs la Rivulus Dominarum Metal Fest din Baia Mare, Katara a concertat în orasul de lângă Dealul Florilor împreună cu Gothic, Sick's Generation, Ethernus, Treasondom si Serpent Stream.

În timp, după schimbări inerente (locul lui ”Lupu”, la tobe, a fost ocupat o perioadă de Cosmin Bîscă), formula s-a cristalizat în cea de astăzi: sătmăreanul Arnold Biro (ex Unkonwn Scar si Smog) – voce, vioară; Althar – chitară; Robi – chitară bass; Beni Ursulescu (din Lipova) – tobe. În această componență a fost înregistrat si lansat (în ianuarie 2019) primul album Katara, intitulat ”The End”. Sound-ul consacrat a fost completat de vioară, iar versurile au confirmat linia impusă de la început, aceea de îmbrățisare a blestemului. Albumul a fost primit excelent de către public si a transformat numele Katara într-unul din cele mai respectate ale scenei, în prezent.

Trupa a trecut granițele, concertând în Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia si Bulgaria. Si în România programul a fost plin, cu ”cântări” la Bucuresti, Baia Mare, Buzău, Cluj Napoca, Deva, Iasi, Oradea, Satu Mare, Suceava, Timisoara, Zalău si, desigur, Arad. În vara lui 2019, componența a primit consistență si mai puternică prin cooptarea chitaristului Alin Demian (originar din Lipova, la fel ca si tobosarul Beni).

În 2020, Katara s-a calificat în finala concursului Wacken Metal Battle România, care a fost amânată, din cauza pandemiei, până în luna septembrie a anului 2021. Aici, trupa a dat dovadă de o prestație impecabilă, având ca rezultat câstigarea acestei finale, un pas urias, care le va oferi numeroase oportunități si le va deschide noi orizonturi în viitor. Asadar, Katara va reprezenta România, în anul 2022, în Germania, la finala internațională a concursului Wacken Metal Battle.

În momentul de față, Katara se află în faza înregistrării celui de-al doilea album, ”My November”. Povestea ”legiunii blestemate” e gata de un nou capitol!

Arnold - Vocals / violin
Althar – Guitar
Alin - Guitar
Roby - Bass
Guitar Beni - Drums

Putem păstra legătura aici:
Facebook: https://www.facebook.com/katarabandofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8gpSzeyf-cVgVMzmjjL34w
Bandcamp: https://katara-romania.bandcamp.com/
Email: katara_band@yahoo.com Tel: +40766231511 (Roby)

ABACUS (Death Metal - Cluj-Napoca)

Abacus is a Death-Metal project, founded in spring of 2017 in Cluj-Napoca, Transylvania. The band's style varies from classic Death-Metal riffs to calm and quiet parts, leaving everything on a contrasty construction of songs - better listen for yourself.

https://www.facebook.com/theabacusband

PADDING MOTH (Experimental Metal - Cluj-Napoca)

An experimental band from Transylvania that combines elements of extreme Metal such as Death and Black with Hardcore/Metalcore.

https://www.facebook.com/paddingmoth

IMPORTANT:
Minorii au acces la eveniment doar însoțiți de cel puțin un părinte.
Participarea la acest eveniment reprezintă acordul implicit pentru a folosi materiale foto/video in care puteti fi surprinsi pe platformele de social media proprii sau ale partenerilor noștri. "

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?